Winterse Dixap

Glühwein blijft een heerlijke klassieker tijdens de koude wintermaanden. Maar wat voor lekkers geef je aan de kinderen? Precies, een verrassend glaasje winterse Dixap, 100% kidsproof!

Ingrediënten (voor 4 personen):
* 1200 ml water
* 200 ml Covelt Dixap appel
* 1 kaneelstokje
* 2 kruidnagels
* 1 steranijs
* 1/2 vanillestokje
* De schil van 1/4 citroen en 1/4 sinaasappel

Nodig: ruime pan, zeef en hittebestendige glazen/bekers

Bereidingswijze:
1. Voeg de Dixap, kaneelstokje, vanillestokje en de fruitschillen in een ruime pan en voeg als laatste het water toe. Zijn de kinderen wat ouder? Voeg dan voor een extra kruidig accent de kruidnagels en anijs toe.
2. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens een half uurtje pruttelen.
3. Zeef het sap en laat het even afkoelen voordat je het serveert.
4. Serveer in hittebestendige glazen of bekers en gebruik eventueel een stokje kaneel als roersstaafje.

Smakelijk drinken!