hoe-het-begon-in-1949

Hoe het begon in 1949

1949

In 1949 is Covelt (Coöperatieve Vereniging voor Land- en Tuinbouw) opgericht door een aantal Limburgse fruittelers. Deze telers verkochten de mooiste appels op de markt maar de zogenaamde ‘valappeltjes’ met een klein deukje of plekje werden op de veiling doorgedraaid omdat ze niet ‘mooi’ genoeg waren. Niemand houdt van voedselverspilling en daarom gingen de telers samen kijken naar een oplossing, en die kwam er. De overgebleven appels werden geperst, waarna het sap werd ingedikt en gebotteld. Dit ingedikte sap ofwel ‘diksap’ werd vanaf 1951 op de markt gebracht onder de naam Dixap.

Iedereen drinkt Dixap

1951

Met een relatief klein budget wordt Dixap aan de man gebracht. 1 fles Dixap geeft 3 liter appelsap afkomstig van 5 kg appelen. Hier is in al die jaren in ieder geval niets aan veranderd.

iedereen-drinkt-dixap
de-gulle-dorstlesser-van-moeder-natuur

De gulle dorstlesser van moeder natuur

1994

De puurheid van Dixap werd binnen korte tijd erg populair en het wordt sindsdien voornamelijk aan jonge kinderen gegeven omdat het voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van de babyvoedingswetgeving.

Dixap kreeg een nieuw jasje

1997

Toen al belangrijk en nu nog steeds: geen suiker toegevoegd. Dit is dan ook het verschil tussen een diksap en een siroop. Dixap = 100% fruit.

dixap-kreeg-een-nieuw-jasje
covelt-sapje-en-covelt-fruit

Covelt Sapje en Covelt Fruit

2008

In 2008 komt Covelt met nieuwe producten op de markt. Naast Dixap introduceren we Covelt Sapje en Covelt Fruit. In dit nieuwe logo kon de naam Dixap dan ook makkelijk vervangen worden door Sapje of Fruit.

De nieuwe Dixap

2016

Dixap slaat een nieuwe weg in op het gebied van design. Een nieuwe uitstraling, maar wel met een knipoog naar het allereerste logo. De Dixap letters zijn precies hetzelfde als die van het eerste ontwerp in 1949. Dixap the original. Fruit en verder nix.

de-nieuwe-dixap
AND_8749

Handige drinkpakjes

2017

In 2017 werden onze handige kant-en-klare drinkpakjes geïntroduceerd. We hebben ze met veel water aangelengd, waardoor ze lekker mild van smaak en laag in calorieën zijn.
Nog een leuk extraatje: door het anti-lekrietje kun je het pakje ondersteboven houden zonder dat het lekt:)

Fruit & verder nix?

2021

Nou voor deze nieuwe smaken maken wij graag een uitzondering. Biologisch én gemaakt met 20% groente! Fruit, groente en verder nix dus:)

Fruit & Veggie
Ijsjes website

Een droom komt uit

2021

Na heel veel testen, proeven, verbeteren en repeat is het gelukt: Dixap fruitijsjes!
Heerlijke fruitijsjes in de smaak peer-banaan-appel die je zelf thuis kunt invriezen!
100% fruit, 100% biologisch en 100% lekker! Én zoals je van ons gewent bent: zonder toegevoegde suikers, conserveringsmiddelen, kunstmatige kleur,- geur- en smaakstoffen.