hoe-het-begon-in-1949

Hoe het begon in 1949

1949

In 1949 is Covelt (Coöperatieve Vereniging voor Land- en Tuinbouw) opgericht door een aantal Limburgse fruittelers. Deze telers verkochten de mooiste appels op de markt maar de zogenaamde ‘valappeltjes’ met een klein deukje of plekje werden op de veiling doorgedraaid omdat ze niet ‘mooi’ genoeg waren. Niemand houdt van voedselverspilling en daarom gingen de telers samen kijken naar een oplossing, en die kwam er. De overgebleven appels werden geperst, waarna het sap werd ingedikt en gebotteld. Dit ingedikte sap ofwel ‘diksap’ werd vanaf 1951 op de markt gebracht onder de naam Dixap.

Iedereen drinkt Dixap

1951

Met een relatief klein budget wordt Dixap aan de man gebracht. 1 fles Dixap geeft 3 liter appelsap afkomstig van 5 kg appelen. Hier is in al die jaren in ieder geval niets aan veranderd.

iedereen-drinkt-dixap
de-gulle-dorstlesser-van-moeder-natuur

De gulle dorstlesser van moeder natuur

1994

De puurheid van Dixap werd binnen korte tijd erg populair en het wordt sindsdien voornamelijk aan jonge kinderen gegeven omdat het voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van de babyvoedingswetgeving.

Dixap kreeg een nieuw jasje

1997

Toen al belangrijk en nu nog steeds: geen suiker toegevoegd. Dit is dan ook het verschil tussen een diksap en een siroop. Dixap = 100% fruit.

dixap-kreeg-een-nieuw-jasje
covelt-sapje-en-covelt-fruit

Covelt Sapje en Covelt Fruit

2008

In 2008 komt Covelt met nieuwe producten op de markt. Naast Dixap introduceren we Covelt Sapje en Covelt Fruit. In dit nieuwe logo kon de naam Dixap dan ook makkelijk vervangen worden door Sapje of Fruit.

De nieuwe Dixap

2016

Dixap slaat een nieuwe weg in op het gebied van design. Een nieuwe uitstraling, maar wel met een knipoog naar het allereerste logo. De Dixap letters zijn precies hetzelfde als die van het eerste ontwerp in 1949. Dixap the original. Fruit en verder nix.

de-nieuwe-dixap
Ijsjes website

Een droom komt uit

2021

Na heel veel testen, proeven, verbeteren en repeat is het gelukt: Dixap fruitijsjes! Heerlijke fruitijsjes in de smaak peer-banaan-appel die je zelf thuis kunt invriezen. 100% fruit, 100% biologisch en 100% lekker! Én zoals je van ons gewend bent: zonder toegevoegde suikers, conserveringsmiddelen, kunstmatige kleur-, geur-, en smaakstoffen.

Covelt 75 jaar!

2024

2024 is voor ons een feestjaar! Dit jaar bestaan wij namelijk 75 jaar! Het begon al die jaren terug in onze fabriek in Swalmen. Hier werden de minder mooie appeltjes, die na de oogst niet verkocht konden worden aan de supermarkt, verwerkt tot sap en diksap. Een oer-Hollands product dus! Inmiddels ligt onze fabriek niet meer in Swalmen, maar in Helmond én hebben we het persen van de appeltjes verplaatst naar onze fabriek in Turkije. Voor het komende jaar staan er nog leuke activiteiten op het programma om bij deze gebeurtenis stil te staan. Volg jij ons al op social media?

Logo 75 jaar