Vragen over Dixap

Diksap betekent letterlijk ingedikt sap. Het is dus niets meer en niets minder dan geconcentreerd vruchtensap. Alleen dat; we doen er helemaal niets bij. We halen er alleen maar iets uit, namelijk water. Een heleboel water, want om 1 kg dixap te maken hebben we maar liefst 10 kg fruit nodig. Het fruit wordt zorgvuldig gecontroleerd en gewassen voordat het verwerkt wordt tot diksap. Eerst persen we het fruit waarna het sap wordt gescheiden van de troebele deeltjes. Het sap wordt ingedikt en gepasteuriseerd (we verhitten het sap om zo bacteriën te doden, op deze manier hebben we geen conserveringsmiddelen nodig ). We schenken het diksap in de flesjes (dit gebeurd op  85ºC zodat ook hier bacteriën geen kans hebben), etiketje erop en klaar. Kortom, er gaat puur fruit in een flesje en verder nix.

Klik op onderstaande link om te zien hoe diksap wordt gemaakt.
Klik hier 🙂

Nu vraag jij je natuurlijk af waarom wij groen glas gebruiken? Het zit zo: licht verandert de kleur en smaak van veel producten. Omdat wij geen kleurstoffen en smaakversterkers gebruiken moeten we er dus voor zorgen dat er zo min mogelijk licht in de fles komt. Groen glas houdt een deel van het licht tegen, vandaar de groene fles. 🙂

Het grote verschil tussen Dixap en limonadesiroop zit hem in de ingrediënten. Dixap bestaat voor 100% uit fruitconcentraat. Limonadesiroop bestaat voornamelijk uit suikers, zoetstoffen en water waaraan aroma’s en vruchtensappen worden toegevoegd. Zo zit er bijvoorbeeld in diverse limonadesiropen gemiddeld maar 50% sap uit vruchtenconcentraat (dit is dus al aangelengd). De overige ingrediënten bestaan uit toegevoegde suikers, voedingszuren en conserveermiddelen. Doordat er aan deze limonadesiropen al water is toegevoegd, is deze veel minder geconcentreerd. Dixap bestaat uit 100% concentraat. Je haalt dus veel meer glazen vruchtensap uit een flesje Dixap.

Wij adviseren om Dixap Original te geven aan kindjes vanaf ongeveer zes maanden. Voor de Dixap Fruit ijsjes geldt een leeftijd vanaf 12 maanden.

Vaak willen kindjes niet alleen water drinken en met een scheutje Dixap geef je een heerlijk smaakje aan het water. Verdun Dixap voor jonge kindjes sterk terug, bijvoorbeeld 1 deel Dixap met 15 delen water. Zo went je kindje niet aan een te zoete smaak.

Het aantal calorieën in een glaasje Dixap heb je helemaal zelf in de hand. Wil je een laag-calorische variant? Dan voeg je gewoon wat meer water toe, zo krijg je heerlijk water met een smaakje. In onderstaande tabel vindt je een overzicht van het aantal calorieën per glas per verdunning.

 Delen dixapDelen waterKcal per glas

Vanaf 6 maanden

11519

Dixap bestaat voor 100% uit fruit en is in feite dus sterk geconcentreerd vruchtensap. Ook de suikers zijn natuurlijke suikers uit het fruit zelf. Anders dan andere limonadesiropen, bevat Dixap geen toegevoegde suikers. In onderstaande vraag over glycemische index leggen we uit wat de verschillen zijn tussen natuurlijke en geraffineerde suikers en de pieken hiervan in je bloedsuikerspiegel.

De glycemische index (GI) geeft een inschatting voor de snelheid waarmee de bloedsuikerspiegel stijgt als iemand koolhydraten heeft gegeten.

Fruit, fruitsuikers en dus ook Dixap hebben een lage glycemische index. Voor alle soorten koolhydraten met een lage glycemische index geldt dat zij langzaam verteerd en omgezet worden in glucose en daardoor langzaam hun glucose afgeven aan het bloed. Dit betekent dat producten met een lage glycemische index zoals fruit en dixap de bloedsuikerspiegel minder sterk beïnvloeden. Heel fruit (niet verwerkt tot sap) heeft een lagere glycemische index dan Dixap of ander sap.

Koolhydraten met een hoge glycemische index worden snel afgebroken tijdens de spijsvertering, de glucose wordt snel afgegeven in de bloedbaan wat zorgt voor een piek in de bloedsuikerspiegel. Het is door vele onderzoeken bewezen dat een bloedsuikerspiegel die heel veel schommelt erg slecht voor je is. Niet alleen slaat je lichaam daardoor veel sneller vet op, ook beïnvloedt het je stemming heel erg. Een hoge piek in je bloedsuikerspiegel wordt namelijk altijd gevolgd door een diep dal wat bijvoorbeeld vermoeidheid, geïrriteerdheid en loomheid met zich meebrengt. Ooit al eens afgevraagd waarom jij zo vaak last hebt van een after dinner dip na een enorme maaltijd? Dat komt hierdoor dus.

Kortom, door te kiezen voor Dixap (natuurlijke suikers) in plaats van siroop of andere frisdranken (toegevoegde en / of geraffineerde suikers) voorkom je hoge pieken in je bloedsuikerspiegel. Maar drink ook je glaasje Dixap met mate want het blijven suikers die je bloedsuikerspiegel verhogen.

Het leuke aan Dixap is dat jij je drankje kunt maken hoe jij het wilt! Er zijn geen vaste richtlijnen maar wij adviseren 1 deel Dixap met ongeveer 15 delen water. Met een paar druppels Dixap geef je net dat beetje extra smaak aan water waardoor je kleintje wel genoeg drinkt maar niet aan een te zoete smaak went.

Let op: omdat Dixap gemaakt is van fruit en verder nix is het veel geconcentreerder dan een siroop. Hierdoor heb je veel minder Dixap nodig om een lekker glaasje drinken te krijgen. 🙂

Dixap is ons eigen diksap. Dixap met een x is dus onze merknaam voor het product diksap. Net zoals Chocomel de merknaam is voor chocolademelk.

Algemeen

Ja al onze producten zijn 100% natuurlijk. Want bij Dixap houden wij van fruit. En van fruit alleen. Daar hebben wij verder nix aan toe te voegen 🙂. In onze producten zitten geen toevoegingen. Geen smaak-, of geurversterkers. Geen conserveringsmiddelen en geen toegevoegde suikers.

Ja. Fruit is van nature glutenvrij. Aangezien onze sappen gemaakt zijn van 100% fruit en wij verder niets toevoegen zijn onze diksappen glutenvrij.

Jazeker. Kinderdagverblijven kunnen bij de groothandel Dixap bestellen. De meeste groothandels die zich specifiek richten op kinderdagverblijven, hebben Dixap op voorraad. Sinds kort kunnen kinderdagverblijven ook online bij Albert Heijn of Jumbo bestellen.

Van aangemaakt appel Dixap krijgen kinderen geen diarree. Zelfs niet als ze er veel van drinken. Uit onderzoek blijkt dat helder appelsap (appelsap uit pak) vaak de boosdoener is bij diarree onder peuters.

Dixap op basis van peer kan wel laxerend werken. Eigenlijk is het een natuurlijk alternatief op Roosvicee Laxo 🙂.

Sommige kinderen hebben een allergie voor bepaalde fruitsoorten. Voor appel bijvoorbeeld. Het kan voorkomen dat deze reactie ook optreedt na het drinken van appel Dixap. Het is belangrijk om bij allergische reacties de huisarts altijd te raadplegen of het consultatiebureau. Maar goed nieuws: voor kinderen met een appelallergie hebben we Dixap peer-kweepeer-perzik. Zeker weten zónder appel!

Wij vinden het altijd super leuk wanneer er meegedacht wordt over nieuwe smaken en / of verpakkingen. Heb jij een goed idee en snap je nou echt niet waarom wij hier nog niets mee gedaan hebben? Stuur een mailtje naar info@dixap.nl, bel ons op of kom gewoon een keertje langs. Dan gaan wij kijken wat we met jouw idee kunnen doen :).

Natuurlijk is het mogelijk om een rondleiding te krijgen bij ons Dixap! We hebben niets te verbergen en leggen met liefde en plezier uit hoe wij hier onze Dixappen en ijsjes maken. Stuur een mailtje met de grootte van de groep en je contactgegevens naar info@dixap.nl, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Het kan voorkomen dat er wat schuim in de fles van onze appel – aardbei – biet zit. Dit is niet schadelijk maar ontstaat tijdens de productie van bietensap. Je kunt deze fles dus gerust drinken:)

Fles & Etiket

Ongeopende flessen Dixap zijn 24 maanden houdbaar (de uiterste gebruiksdatum vind je ook op de dop). Wij raden je aan om de flessen Dixap op een koele en donkere plaats te bewaren. Een geopende fles Dixap is beperkt houdbaar. Je kan de fles Dixap maximaal 3 maanden bewaren wanneer je de geopende fles koel bewaard.  Wanneer je je Dixap aanlengt met water kan je het nog 1 dag gekoeld bewaren.