Mama‘s over Dixap – Natascha

"Het is af en toe niet aan te slepen!"

Natascha Sterrenburg is moeder van 6 kinderen en nr. 7 is onderweg!
Als het even kan, probeert ze gezond te eten en suikers te vermijden of voor gezondere alternatieven te kiezen: “Regelmatig zie ik limonadeflessen staan waar bijvoorbeeld ‘30% minder suiker’ op staat. Ik zie dan dat mensen daar gevoelig voor zijn en voor vallen. Maar als je kijkt wat daarin zit, zie je juist vaak andere slechte dingen staan, zoals aspartaam, terwijl al snel geloofd wordt dat minder suiker juist gezonder is. Ze is al jaren fan van diksap: “Al vanaf ons eerste kind! Ik kwam het toevallig tegen in de supermarkt. Voor mijn idee is het gezonder, minder slecht, met minder suiker. Dat vind ik wel fijn. Ik koop nooit iets van siroop voor de kinderen, ook geen frisdrank of iets dergelijks. Ze kunnen bij ons thuis kiezen voor water, diksap, thee of melk. Naar school nemen ze water mee en tijdens het avondeten drinken ze water maar tussendoor mogen ze diksap. Het is af en toe niet aan te slepen! Zelfs mijn zoon van 11 jaar oud drinkt nog diksap. Hij vindt het nog steeds lekker! Dat komt waarschijnlijk ook omdat ik geen siroop in huis heb en hij het al van jongs af aan drinkt.”

Voor Natascha gaf vooral het gezonde aspect de doorslag: “Het voelt voor mij niet goed om siroop te geven, omdat ik weet dat daar behoorlijk wat klontjes suiker in zitten. En om nu tegen ze te zeggen dat ze alleen water mogen, vind ik ook weer niet eerlijk. Bij diksap voelt het voor mij niet alsof ik ze iets slechts geef. Diksap is wel echt voor de kinderen, zelf drink ik dat niet. Ik drink eigenlijk heel de dag door water en in de ochtend een kopje koffie en ’s avonds een kopje thee. Heel soms koop ik een lekkere smoothie. Nu klinkt het misschien alsof we nooit iets slechts eten of drinken. Maar dat doen we natuurlijk ook wel eens!” zegt Natascha lachend.

Als het even kan, probeert ze gezond te eten en suikers te vermijden of voor gezondere alternatieven te kiezen: “Regelmatig zie ik limonadeflessen staan waar bijvoorbeeld ‘30% minder suiker’ op staat. Ik zie dan dat mensen daar gevoelig voor zijn en voor vallen. Maar als je kijkt wat daarin zit, zie je juist vaak andere slechte dingen staan, zoals aspartaam, terwijl al snel geloofd wordt dat minder suiker juist gezonder is.”

Het perfecte formaat
Ook wat betreft eten, snoepen en trakteren probeert Natascha op te letten: “Toen mijn zoontje mocht trakteren, koos ik bewust voor zoute popcorn. Ik probeer snoepjes en zoetigheid echt te vermijden. Ik vind dat persoonlijk niet nodig, al die suikers. Maar hij komt vaak genoeg thuis met een snoepzakje als traktatie. De basisschool waar mijn kinderen op zitten, hebben geen beleid als het om gezond eten en traktaties gaat. Dat vind ik wel jammer. Ze letten daar niet op. Op de peuterschool was dat nog wel zo. Toen mocht het niet ongezond zijn, hooguit een plakje ontbijtkoek of een zakje knijpfruit. Maar ik heb er ook eentje op de middelbare school en die vroeg laatst al om zo’n energydrankje. Dat wil ik niet hoor. Het zal heus wel een keer gaan gebeuren, maar nu liever nog niet!”

Op de We Are Pregnant-beurs voor zwangere vrouwen kwam Natascha voor het eerst de drinkpakjes van Dixap tegen: “Daar ben ik erg gecharmeerd van! Maar ik koop ze wel echt om mee te nemen, niet voor thuis. Het is een perfect formaat, niet te veel, zeker voor de jongste van 2,5. Ik vind het heel praktisch en de kinderen vinden ze heel leuk om te krijgen, omdat het net weer een ander pakje is!”