Hoe wordt diksap gemaakt?
Diksap betekent letterlijk ingedikt sap. Het is dus niets meer en niets minder dan geconcentreerd vruchtensap. Alleen dat; we doen er helemaal niets bij. We halen er alleen maar iets uit, namelijk water. Een heleboel water, want om 1 kg dixap te maken hebben we maar liefst 8 kg fruit nodig. Het fruit wordt zorgvuldig gecontroleerd en gewassen voordat het tot diksap gemaakt wordt. Eerst persen we het fruit waarna het sap wordt gescheiden van de troebele deeltjes. Het sap wordt ingedikt en gepasteuriseerd (we verhitten het sap om zo bacteriën te doden, op deze manier hebben we geen conserveringsmiddelen nodig ). We schenken het diksap in de flesjes (dit gebeurd op 85ºC zodat ook hier bacteriën geen kans hebben), etiketje erop en klaar. Kortom, er gaat puur fruit in een flesje en verder nix.
Klik op onderstaande link om te zien hoe diksap wordt gemaakt.
Nu vraag jij je natuurlijk af waarom wij groen glas gebruiken? Het zit zo: licht veranderd de kleur en smaak van veel producten. Omdat wij geen kleurstoffen en smaakversterkers gebruiken moeten we er dus voor zorgen dat er zo min mogelijk licht in de fles komt. Groen glas houdt een deel van het licht tegen, vandaar de groene fles. ?