Speltkoekjes

Lekkere koekjes gezoet met Dixap! Maak er helemaal een feestje van door rozijntjes of nootjes toe te voegen!
 
Ingrediënten ( voor 15 koekjes)
  • 200 gram speltmeel
  • 50 gram zachte boter
  • 75 ml Dixap appel of bijvoorbeeld Dixap zomerfruit!
  • 15 gram sesamzaad
  • 5 gram lijnzaad
  • Eventueel 25 gram rozijntjes of nootjes
 
 
 Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Voeg alle ingredienten in een ruime kom en kneed er een bal van
  • Verdeel het deeg in bolletjes van ongeveer 25 gram
  • Rol bolletjes van het deeg en druk ze plat
  • Leg de koekjes op een bakplaat (ingevet of gebruik bakpapier)
  • Bak de koekjes in ca 15 min goudbruin
  • Laat de koekjes na het bakken even afkoelen
  • Mocht je ze nog niet allemaal opgesnoept hebben dan kun je ze het best bewaren in een koekjestrommel:)